News - Budi pekerti menjadi unsur penting dalam perilaku manusia. Contoh pidato bahasa Jawa singkat dengan tema budi pekerti bisa disampaikan secara umum.

Budi pekerti memiliki makna tingkah laku atau akhlak. Kata lainnya adalah perangai. Orang yang memiliki budi pekerti yang baik tentu bisa menjadi tauladan bagi lainnya dalam bersikap maupun bertutur kata.

Dalam kehidupan sehari-hari, budi pekerti sangat diperlukan. Hal ini digunakan untuk bersikap terhadap teman, keluarga, guru, maupun lingkungan sekitar.

Faktor orang tua juga berperan dalam membentuk budi pekerti yang bagus untuk anak-anaknya. Tidak kalah seperti agama, akhlak turut menentukan masa depan anak kelak.

Setiap manusia yang berpegang teguh pada budi pekerti yang luhur niscaya akan mendapatkan kebaikan serta rasa hormat dari orang lain.

Banyak kalangan membutuhkan contoh pidato bahasa Jawa guna disampaikan kepada sejumlah masyarakat.

Contoh Pidato Bahasa Jawa Singkat Tema Budi Pekerti

Berikut adalah contoh pidato bahasa Jawa singkat dengan tema budi pekerti:

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Dumateng Bapak/Ibu......

Hadirin sami ingkang kula sanget sayangi......

Mangga kulo lan panjenengan haturaken syukur dumateng Allah SWT, Tuhan ingkang Maha Esa. Amargi berkat rahmadipun kito saged lenggah lebeting acara menika.

Sholawat lan salam tansah kita haturaken dumateng Nabi Muhammad SAW. Dados nabi akhir jaman ingkang sampun nedahi mlampah paling saenipun.

Bapak/Ibu ingkang kita hormati...

Budi pekerti wigatos sanget artosipun kagem masa ngajenging bangsa. Wonten tengahing gempuran teknologi wekdal puniki ngantos pengaruh budaya asing, tembung 2 kasebat kadosipun kesupekaken kaliyan kita.

Budi pekerti estu sampun dados salah satunggaling mata wucalan wajib wonten ing sekolah-sekolah wekdal puniki. Nanging mekaten, punapa pelaksanaanipun sampun maksimal ngantos kuwawi dipunlampahaken para siswa?

Dados bangsa ingkang beradab, pantesipun kita tansah njunjung inggil nilai-nilai budi pekerti.

Wucal dumateng kanca-kanca kita sadherek-sadherek kita, keluwargi kita, ngantos lingkungan sawentawis, kados pundi cara kagungan sikap ingkang paling sae kaliyan dipunkebaki raos hormat lan akhlah ingkang mulia.

Pinten-pinten sikap ingkang nedahi budi pekerti sae inggih punika kados tansah gadhah sikap jujur. Lajeng amanat kalih janji lan sanesipun berkhianat.

Kejawi menika, wonten ugi sikap saged dipunpitados lan sami-sami pitados kaliyan sesami.

Lajeng, punapa mawon ciri-ciri tiyang ingkang nggadhahi budi pekerti ingkang sae menika?

Sacacah tuladha tiyang kaliyan budi pekerti luhur saged dipuntingal saking pinten-pinten bab.

Saumpami beriman, nggadhahi raos tanggel jawab, tansah jujur, andhap manah, adil, ngantos setunggaling tiyang ingkang tansah nyukani pangapunten.

Hadirin sami ingkang bingah....

Estu mboten gampil kagem nerapaken budi pekerti ingkang sae. Nanging mekaten, mangga kita wiwit saking diri kita enggal nglampahaken pinten-pinten bab kasebat.

Lampahan salajengipun, sumangga kita lampahaken wonten lebeting keluwargi piyambak saderengipun dipunterapaken wonten lingkungan masyarakat.

Niscaya, nglangkungi budi pekerti ingkang hebat kasebat, bangsa kita ajeng disegani lebet gesang nagari.

Mekaten pidato enggal ingkang angsal kita aturaken. Menawi kathah lepatipun, kula nedha pangapunten saageng-agengipun.

Ki Hajar Dewantara nate ngendika "Ing ngarsa sung tulada, Ing madya mangun karsa, Tut wuri handayani,".

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh